[...] wspomnieć formując zalecenia. Po pierwsze, w części z tych badań głównymi źródłem tłuszczu w dietach wysokotłuszczowych (ubogich w węglowodany) były tanie, rafinowane oleje roślinne bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 . No cóż, badania były prowadzone w latach 70-80-tych – wtedy margaryna, olej sojowy i kukurydziany były postrzegane, jako [...]
[...] w funtach * 9). Niektórzy będą potrzebować nawet wagi ciała * 8. Jednak zacznij od wagi ciała * 10 i mierz swoje rezultaty co tydzień, potem dopiero zacznij kombinować. Tu kolejna ważna sprawa- jeżeli chronicznie niedojadasz od dłuższego czasu, ten program nie zadziała na Ciebie tak dobrze. Ten program jest dla tych, którzy są względnie smukli, [...]
[...] fermentowane, takie jak pełnotłusty jogurt, masło pochodzące z naturalnych hodowli, pełnotłusty ser i świeżą lub kwaśną śmietanę. 5. Używaj tylko tradycyjnych tłuszczów i olejów, włączając w to masło i inne tłuszcze zwierzęce, oliwę typu „vergin" (z pierwszego tłoczenia na zimno), tłoczony na zimno olej lniany i sezamowy oraz oleje tropikalne [...]
[...] orzechowe 10g Jabłko/banan 100g / borówka / maliny / jagody / 200g Opcjonalnie można dodać zamiast jabłka inne owoce jakie lubisz ;) Posiłki możesz mieszać i jeść w takiej kolejności jakiej chcesz, posiłki mają mniej więcej podobną kalorykę i makroskładniki 2 x w tyg zrób sobie zamiast piersi z kurczaka, chudą białą rybę ok. 180g, typu dorsz [...]
[...] wtedy, gdy nie poprzestanie tylko na jedzeniu produktów roślinnych, ale doda do swego menu również ryby, jaja oraz mleko i jego przetwory. Najbogatszym źródłem wit. A jest olej z wątroby ryb i zwierząt morskich, zwany popularnie tranem. Na przykład w wątrobie kaszalota (gatunek wieloryba) zawartość retinolu dochodzi do 2 kg., co odpowiada [...]
[...] kapustnych DRUGA LINIA OBRONY ŻYWIENIOWEJ Żywność promująca progesteron u kobiet i testosteron u mężczyzn: surowe orzechy i nasiona awokado oliwki i oliwa z oliwek olej z zarodków ryżu olej z kiełków pszenicy TRZECIA LINIA OBRONY Żywność oczyszczająca wątrobe: zielone warzywa owoce (cytrusy, jagody, jabłka, papaja, ananas) owies i [...]
[...] kukurydzę kilka tysięcy lat temu, do Europy przywiózł ją Kolumb. W przeciwieństwie do innych zbóż jest doskonała na surowo. Z zarodków ziarna tłoczy się aromatyczny olej, a z dojrzałych ziaren wytwarza się mąkę, kaszę i płatki śniadaniowe. Kukurydza jest pożywna, gdyż zawiera dużo skrobi i białka. Jest też cennym źródłem prowitaminy A, [...]
[...] opóźnienie w rozwoju dziecka. U dorosłych zwiększa ryzyko zawału, powstania miażdżycy i kamicy nerkowej. Pochodzenie witaminy D Doskonałym źródłem witaminy D jest tran i oleje rybne, które znajdują się w rybach, takich jak łosoś, tuńczyk, śledź, makrela czy sardynki. Witaminę tę znajdziemy również w mleku (najlepiej wzbogaconym dodatkowo [...]
[...] na tematy co jesc by schudnac lub przytyc w zaleznosci jaka mamy grupe krwi .Tekst jest troche dlugi ale moze sie komus przyda. Jesli bylo to na forum to wykasujcie to. Pokoleji beda wszystkie grupy opisane. Dieta dla grupy krwi 0 Założenia: Grupa krwi 0 jest najstarszą i najbardziej podstawową, pozostałością na szczycie [...]
Przeplanowuję sobie odrobinę dietę, i na tą okazję naskrobałem taką prymitywną ściągawkę wartości odżywczych wybranych produktów, bo nie lubię korzystać z często wątpliwej jakości suplementów witaminowo-minerałowych, skoro można z diety. Kolorkami się nie sugerujcie, bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda [...]
[...] jak nowotwory i miażdżyca. Witamina E ponadto zapobiega zmianom zwyrodniającym. Witaminę C i beta-karoten możemy znaleźć w warzywach i owocach, natomiast witaminę E w olejach roślinnych i margarynach. Spośród składników mineralnych zwracajmy uwagę na odpowiednią ilość potasu, żelaza i magnezu, których niedobory często występują w starszym [...]
[...] mięśni bóle głowy świąd skóry zwiększenie ryzyko powstania miażdżycy zwiększenie ryzyko powstania kamicy nerkowej Źródła witaminy D Doskonałym źródłem witaminy D jest tran i oleje rybne, które znajdują się w rybach, takich jak łosoś, tuńczyk, śledź, makrela czy sardynki. Witaminę tę znajdziemy również w mleku (najlepiej wzbogaconym dodatkowo [...]
[...] to miejsca,ale wydaje mi sie ,ze sie przyda ,no ale wydawac mi sie moze!! 1. SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Główka czerwonej kapusty, 1 cebula, 3-4 winne jabłka, sól, ocet, olej, cukier Kapustę poszatkować, ugotować w dużej ilości wody z octem i solą, odcedzić na pół ugotowaną. Cebulę pokrajać, jabłka zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać kapustę z [...]
Witam. Chciałabym prosić o sprawdzenie i podpowiedzenie co mam w diecie zle zrobione. Dieta ma być na redukcję tkanki tłuszczowej. Mam 175 cm wzrostu i 76kg wagi, 21 lat. Ćwiczę siłowo 3 dni w tygodniu + 30min aerobów po treningu. Dzienne zapotrzebowanie wyliczyłam na 1772kcal. Brakuje mi na niej energii do ćwiczeń, czuje sie ospała i [...]
[...] http://potreningu.pl/articles/2071/piec-powodow-dla-ktorych-warto-jesc-awokado orzechy http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html olej kokosowy /SFD/2016/12/12/a5f4bbe1c4ae458ba28f25e07205a0ed.jpg Olej kokosowy dzielimy na dwa rodzaje rafinowany i nierafinowany. Rafinowany pozbawiony jest nieco cennych [...]
[...] u osób z grupą A, ponieważ odkładają go w organizmie w postaci tłuszczu. Nabiał również jest słabo trawiony przez osoby z grupą krwi A i prowokuje reakcje insulinowe - kolejny czynnik spoalniający metabolizm. Oprócz tego produkty mleczne zawierają wysokoko nasycone tłuszcze, które upośledzają serce oraz prowadzą do otyłości i cukrzycy. [...]
[...] z lekkomyślnością. Na szczęście wg ostatnich statystyk, na skutek wzrastającej świadomości lekarzy i pacjentów, ilość przepisywanych recept na antybiotyki spadła o 30%. Kolejnym powodem przerostu drożdży w organizmie jest współczesna dieta, która odbiega znacznie od tego czym żywiliśmy się w czasach, gdy nasze życie towarzyskie kwitło w [...]